Excursie Rotterdam

31-5-2016 Op excursie in Rotterdam: We hebben veel bijzondere architectuur gezien, waaronder de tijdelijke trap naar het Groothandelsgebouw, de Rotterdam, de Kubuswoningen en De Markthal. Maar wat ons betreft blijft het hoogtepunt toch wel het Huis Sonneveld. Een prachtig voorbeeld van het nieuwe bouwen: Jaren ’30 architectuur waar wij bij De Ontwerpdivisie door geïnspireerd raken.

De vrijstaande villa uit 1933 is ontworpen door Brinkman en Van der Vlugt voor één van de directeuren van de Van Nelle fabriek (ook al zo’n voortreffelijk voorbeeld van het Nieuwe Bouwen). Architectuur, interieur en inrichting vormen één harmonieus geheel. Lucht, licht en ruimte en met gebruik van de nieuwste technologieën uit die tijd. Wat een optimisme en hoe goed komt dat in de architectuur tot uiting. Iedereen zou eens moeten gaan kijken: Met de museumjaarkaart is toegang gratis.