Open Monumentendag 10 en 11 september

Het naar onze plannen gerestaureerde benzinestation is op Open Monumentendag (10 en 11 september) natuurlijk ook open. Hieronder een stukje geschiedenis (van de site van de monumentendag)

Het benzinepompstation werd in 1957 geopend door burgemeester Molendijk. Het ontwerp was van de Amersfoortse architect Arie Jeremias van Wageningen en de stedenbouwkundige Arie Rooimans, beiden in dienst van de gemeente. Zij lieten zich hierbij inspireren door de Hilversumse architect Dudok. De bevriende Utrechtse kunstenaar Jan Boon maakte een muurschildering met paarden, die symbool stonden voor de pk’s van de auto’s. Later werd de muurschildering vereenvoudigd tot enkele paarden in basreliëf. Het hokje aan de voorzijde is voor de pompbediende en in de vitrinekast links in de muur zat een assortiment smeermiddelen.

Klik hier voor meer informatie