Buitenplaats Oosterwold

Samen met Studio-D Architecten heeft De Ontwerpdivisie opdracht om een woning te ontwerpen op Buitenplaats Oosterwold in Almere.

Duurzaamheid en landelijk wonen zijn de belangrijkste eigenschappen van dit gebied. Op de website van de gemeente Almere valt het volgende te lezen:

Riante woonpercelen in het groene polderhart van Oosterwold. Op een ruim landgoed met water, bomen, hagen en struiken, en met stadslandbouw. Om te genieten van rust, ruimte en frisse lucht. Dit betekent Buitenplaats Oosterwold.

Buitenplaats Oosterwold  biedt exclusief  wonen voor zeer aantrekkelijke perceelprijzen. Het project gaat van een open verkaveling uit, zoals gebruikelijk bij landgoederen. Elk perceel wordt op maat ingepast. De perceelgrootte is bepalend voor het woonoppervlak dat mag worden gebouwd en de maat van het woonerf waarop de woning mag worden geplaatst. Elk perceel krijgt bovendien de ruimte voor stadslandbouw, met invulling van een siertuin, boomgaard, moestuin, weide met schapen of kippen, of elke combinatie hiervan. Zo behoudt Buitenplaats Oosterwold zijn groene kwaliteit met veel openheid. Een vernieuwend Flevolands woonpolderpark.

Er zijn trouwens nog 9 kavels te koop.