Eervolle vermelding 071 Parels Prijsvraag Leiden

Voor de prijsvraag 071 Nieuw Parels in Leiden ontving de Ontwerpdivisie een eervolle vermelding!

Het project 071 Nieuwe Parels is een initiatief van Stichting ArchiScienza. Samen met een team van onderzoekers en architecten zocht en vond zij 71 plekken in Leiden waar een bijzondere architectuur interventie mogelijk is. Op zo een plek zou een parel kunnen groeien: een hoogwaardig ontworpen woning op een unieke plek in Leiden. Mettertijd moet een parelsnoer ontstaan van spannende architectuur, dat door middel van particulier opdrachtgeverschap tot stand is gekomen. 

Wij kozen parel 026: Haagweg 1. Met ‘wonen onder de brug’ maken we niet alleen een mooie loftwoning aan het water, maar we geven gelijk iets terug aan de stad. Op het dak wordt namelijk een kleine publiek toegankelijke stadstuin gerealiseerd. Vanwege de eervolle vermelding wordt het plan opgenomen in het boekje dat volgend jaar wordt gepubliceerd.

Lees hier meer over de winnaars.