Micro House – The Tube

Microhouse gebaseerd op een rioolbuis.

The Tube is een microhouse gebaseerd op het grootste formaat standaard verkrijgbaar rioolelement: Een betonnen buis met een doorsnede van 2,84 meter, en een wanddikte van 22 cm. Hierdoor is de binnendiameter 2,40 meter. The Tube is een experiment in microwonen: Zo min mogelijk oppervlak gebruiken en daarbij nieuwe ervaringen  en kwaliteiten bieden.

Door zo’n standaardelement te gebruiken kan de prijs laag gehouden worden. Aan weerszijden van de buis worden grote koepels (dakkoepels) op een stalen frame gemonteerd. De koepels fungeren als entree en zorgen tegelijkertijd voor een prachtig uitzicht op de omgeving en de lucht. Vanuit het ronde bed kan ‘s nachts naar de sterrenhemel getuurd worden. De buis wordt op een stalen frame geplaatst.

The Tube is uitermate geschikt om bijvoorbeeld als leuk vakantiehuisje op vakantieparken geplaatst te worden. Maar ook helemaal op zichzelf in een mooi stukje natuur. Vervolgens zijn ook meerdere buizen te combineren tot grotere woningen.

The Tube heeft een eervolle vermelding behaald bij de prijsvraag ‘smalle beurs – kleine huisjes’ van het Architectuurcentrum Twente. Vooral het leuke idee en de gedetailleerde uitwerking konden op veel lof van de jury rekenen.

Wilt u meer informatie? Neem contact op.