De Ontwerpdivisie:

Architectenbureau in Utrecht. Vanaf juni 2019 wordt de Ontwerpdivisie IRIS architecten.

Als architect ontwerpen en begeleiden we nieuwbouw, verbouwingen en renovaties. Als ontwerper hebben we oog voor detail. Onze kracht zit in de eenvoud van het ontwerp. Of het nu om een gebouw of meubel gaat: wij helpen u graag aan een passend ontwerp. Vanuit ons kantoor in Utrecht werken we inmiddels door het hele land.

Maatwerk:

Op basis van een goed gesprek krijgen wij een beeld van wat de opdrachtgever echt wil, waarna wij met een verrassend ontwerp komen. Het is onze taak om niet in clichés of standaard oplossingen te vervallen. Of het nu om een tafel, een woning of een appartementengebouw gaat: Er is nooit een standaardoplossing.

Kwaliteit:

De uitwerking van een ontwerp is ongelooflijk belangrijk, minstens zo belangrijk als een goed concept: Met goede details staat of valt het resultaat. Vandaar dat De Ontwerpdivisie ook hecht aan een rol in de uitvoering: Samenwerken met de aannemer, helpen om problemen te voorkomen en vooral maximaal bijdragen aan het beste resultaat.

Samenwerking:

De Ontwerpdivisie is de afgelopen jaren steeds intensiever gaan samenwerken met drie bevriende bureaus: Studio D architecten, Noordzeearchitecten en Domstad architectuur. Daaruit is in 2019 een nieuw bureau ontstaan: IRIS architecten. Want vier weten meer dan één, vier kunnen meer dan één, vier bouwen meer dan één. In vier woorden: professioneel, enthousiast, modern, precies.

Wie:

De Ontwerpdivisie is opgericht door Wouter van Riet Paap. Wouter heeft meer dan 10 jaar ervaring als architect in o.a. woningbouw, villa’s en herbestemmingen. Later is hij vanuit passie ook meubels gaan ontwerpen. Op de website van IRIS architecten staat een uitgebreidere omschrijving: lees het hier

Ervaring:

De Ontwerpdivisie heeft ruim 10 jaar ervaring in grote woningbouw-projecten, woningen voor particulieren, innovatieve conceptontwikkeling, (grootschalige) verbouwingen en publieke gebouwen.